עתירה מנהלית בעניין היטל השצ"פ

תושבות ותושבים יקרים,

אנחנו משתפים אתכן ואתכם בפסק דין של עתירה מנהלית 37005-10-22 ענבר נחמן, תומר יעקב ואחרים נגד המועצה המקומית קדימה-צורן בבית במשפט המחוזי מרכז-לוד כבית משפט לעניינים מנהליים.

כך תיאר כבוד השופט אבי גורמן את נושאי הדיון העומדים לפניו: "לפניי בקשה לדחייה על הסף של העתירה שהגישו 91 בעלי דירות ביישוב קדימה-צורן. העתירה מבקשת להורות על ביטול התעריפים שנקבעו בתוספת הראשונה לחוק העזר לקדימה צורן (שטחים ציבוריים פתוחים) על סמך תחשיב כלכלי, וזאת בטענה כי נפלו בתחשיב הכלכלי פגמים שונים".

בסעיף 9 מתוך פסק הדין כתב כבוד השופט גורמן: "אין טענות בדבר ההליך במסגרתו נקבעו שיעורי ההיטל ולחוסר סמכותו בקביעתו. הליך זה קיבל את אישורו של משרד הפנים, והוא נבחן על ידי חב' ג'יגה – האמונה על בדיקות מסוג זה ואשר יש לה את זווית הראייה הרחבה נוכח היכרותה עם המקובל אף ברשויות אחרות. אף נסיבות אלה – המציבות בפני העותרים כנגד התחשיב רף גבוה, אינן מחזקות את הטענה כי יש לסטות מהכלל שנקבע בעקביות בפסיקה, ולפיו ככלל תידחה עתירה שאינה מוגשת על ידי מי שנפגעים באופן ישיר מההחלטה שבמוקד העתירה".

העתירה נדחית, העותרים (ענבר נחמן, תומר יעקב ואחרים) יישאו בהוצאות המשיבה (מועצה מקומית קדימה-צורן), בסך 6000 ש"ח.

ניתן ביום ט"ו באב תשפ"ג, 02 באוגוסט 2023.

לקריאת פסק הדין המלא לחצו כאן