קדימה-צורן: שיווק נוף השדות יוצא לדרך

12/2022 בשורה אדירה לצעירים ולצעירות של קדימה צורן עם שיווק שכונת נוף השדות החדשה. 261 יחידות דיור ישווקו בסבב הקרוב כאשר 91 מהן ישווקו בעדיפות לבני המקום. השכונה עתידה להיות צעירה, ירוקה ועם מוסדות חינוך ברמה גבוהה ואחת המבוקשות ביותר בהגרלה הקרובה. קרן גרין, ראש המועצה המקומית קדימה-צורן: "הזדמנות נפלאה לבני המקום לרכוש דירות במחיר מוזל".

משרד השיכון והבינוי הודיע כי ביום רביעי (28/12/2022) תיפתח ההרשמה להגרלה הרביעית במסגרת תוכנית "מחיר מטרה", ותיסגר ביום ראשון ה-(08/01/2023). בהגרלה יוגרלו למעלה מ-7,000 יחידות דיור ברחבי הארץ וגם בקדימה-צורן. בתוכניות הקודמות רק 20 אחוזים מיחידות הדיור הנבנות היו מיועדים לבני ובנות המקום. עתה בזכות לחץ של ראשי רשויות וגם של מועצת קדימה-צורן החליטה הממשלה היוצאת בהוראת שעה לייעד 35 אחוזים לבנות ובני המקום. ישווקו בסך הכל 327 יחידות דיור כאשר 66 דירות גן וגג לשוק החופשי ו-261 יח"ד במסגרת מחיר מטרה אשר מתוכם 91 יחידות בעדיפות לבני המקום (בעלי תעודת זכאות של משרד השיכון).

שכונת נוף השדות עתידה להיות בדרום-מערב קדימה סמוך לשדות התותים והפרדסים. הכבישים כבר נסללו ובמועצה מאמינים שבתוך שנה הוועדה המרחבית לתכנון ובנייה שרונים תיתן היתר בנייה. כזכור, בחודש האחרון זכתה מועצת קדימה-צורן בפרס החינוך של מחוז מרכז במשרד החינוך וגם בית הספר החרדי "נתיבות משה" זכה בהצטיינות יתרה במשרד החינוך. השכונה תתאפיין בריאה ירוקה לצד בניינים נמוכים (3-4 קומות) עם מוסדות חינוך.

באשר לתנועה מסביב, כבר בימים אלה חברת נתיבי ישראל מבצעת עבודות לבניית רמזור בצומת של שד' הקלים בקדימה עם כביש 562. בהמלצת מומחי תנועה ובמימון משרד התחבורה הרמזור אמור להקל ולווסת את התנועה בכביש. לתושבי קדימה תהיה יציאה דרומה לכיוון תל מונד ללא המתנה ברמזור ולבאים מצורן הכביש יתרחב לקראת הצומת לשני נתיבים ישר. נוסף על כך, שרת התחבורה היוצאת, מרב מיכאלי, הניחה תשתית תקציבית לבניית מחלף אילנות שאמור לסייע גם הוא בהפחתת הפקקים באזור.

קרן גרין, ראש המועצה קדימה-צורן: "הזדמנות נפלאה לבנות ובני המקום לרכוש דירות במחיר מוזל. נוף השדות עתידה להיות הפנינה של אזור השרון. הכבישים כבר מוכנים, אפילו תחנות האוטובוסים. בנוף השדות מתוכננים פארקים, מתקני חינוך ונוער וחיבורים לצירי תנועה מרכזיים ביישוב. בהזדמנות זו, אני מנצלת את הבמה להסדיר כבר עכשיו את תעודת הזכאות ממשרד השיכון המאפשרת להשתתף בהגרלות, מדובר בהנחה של מאות אלפי שקלים!"

האפשרות להנפיק אישור זכאות תהיה פתוחה עד ליום ראשון 1/1, לאחר מכן לא יהיה ניתן להנפיק אישורים עד לסגירת ההרשמה להגרלה. הזכאים להירשם הינם כל חסרי הדירה בעלי אישור זכאות בתוקף. באפשרות הזכאים להירשם לשלוש ערים, ולכלל ההגרלות בערים הפתוחות בסבב. כמו כן, אין חשיבות למועד ההרשמה להגרלה וההרשמה תהיה פתוחה לציבור הזכאים במשך שמונה ימים.