קול קורא – למינוי ועדת ערר ארנונה

קול קורא למינוי חברי ועדת ערר לענייני ארנונה כללית – מועצה מקומית קדימה צורן

מתוקף סמכותה המוקנית בחוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית), תשל"ו- 1976, המועצה המקומית קדימה צורן פונה בקול קורא ומזמינה את המעוניינים להגיש מועמדות להיות יו"ר וחברים בוועדת הערר לענייני ארנונה .

המינוי יהיה בהתאם להוראות חוזר מנכ"ל משרד הפנים 2012/1 וחוזר מנכ"ל משרד הפנים 2012/5.

על המועמדים להיות תושבי המועצה המקומית קדימה צורן, הכשירים להיבחר כחברי מליאת המועצה ולא מתקיימות בהם עילות הפסלות הקבועות בסעיף 120 לפקודת העיריות [נוסח חדש].

דרישות סף לתפקיד יו"ר ועדת ערר לענייני ארנונה

1.                מי שרשום או מי שזכאי להיות רשום בפנקס חברי לשכת עורכי הדין, ועסק ברציפות או לסירוגין, לא פחות מחמש שנים, מהן לפחות שנתיים בארץ, באחד לפחות מהדברים האלה:

• עריכת דין;
  • שפיטה או תפקיד משפטי אחר בשירות מדינת ישראל או בשירות אחר שנקבעו בתקנות בתי המשפט (שופטים), תשל"ג-1973;
  • הוראת משפטים באוניברסיטה או בבית ספר גבוה למשפט שנקבעו בתקנות בתי המשפט (שופטים( תשל"ג ,1973;
  • בעל התמצאות בדיני השלטון המקומי והמיסוי המוניציפאלי בכלל ודיני הארנונה הכללית בפרט.

דרישות סף לתפקיד חבר בוועדת הערר לענייני ארנונה:

עו"ד/רו"ח/שמאי מקרקעין בעל ניסיון מוכח של ארבע שנים לפחות באותו תחום, או בעל תואר אקדמי בכלכלה או במנהל עסקים בעל ניסיון מוכח של ארבע שנים לפחות באותו תחום, מתוכן שנה לפחות בתחום המיסוי המוניציפאלי .

סייגים למינויים

1.                 לא יתמנה כחבר ועדת הערר מי שעלול לה ימצא במישרין או בעקיפין באופן תדיר במצב של ניגוד עניינים בין תפקידו כחבר ועדת הערר לבין ענין אחר שלו .

לעניין זה, "ענין אחר" – לרבות ענין של קרוב של חבר ועדת הערר, או ענין של גוף שחבר ועדת הערר או קרובו הם בעלי שליטה בו.

"קרוב "– בן זוג, הורה, ילד או אדם אחר הסמוך על שולחנו של חבר ועדת הערר .

"בעל שליטה" – אחד מאלה: מנהל או עובד אחראי בגוף; מי שיש לו חלק העולה על %10 בהון או בזכות לקבל רווחים של אותו גוף; מי שרשאי למנות %10 או יותר מהמנהלים באותו גוף; מי שיש לו %10 או יותר מזכויות ההצבעה באותו גוף .

2.                 לא יתמנה כחבר ועדת הערר מי שנמצא בקשר מקצועי, עסקי או אחר, עם הרשות המקומית שעל החלטותיה ניתן לערור בפני ועדת הערר. לעני ין זה, ייחשבו כקשורים עם הרשות המקומית, בין היתר, עובד או נבחר של הרשות המקומית ועובד או נבחר שפרש או סיים את כהונתו, אם לא עברה שנה מיום שפרש או סיים את כהונתו, לפי העניין .

לא יראו כניגוד עניינים לעניין זה, קבלת שירות מהשירותים שהמועצה מספקת לתושביה וכן קשר מקצועי, עסקי או אחר, עם הרשות המקומית, שהינו אקראי בהיקף שאיננו משמעותי.

תשלום גמול לחברי ועדת הערר

התפקיד הינו בהתנדבות, אלא אם כן ייקבע אחרת במקרים נקודתיים.

תקופת הכהונה

חבר ועדת ערר ימונה לתקופה של 4 שנים והוא יכול לשוב ולהתמנות לתקופת כהונה אחת נוספת.

הגשת מועמדות:

את המועמדות באמצעות הדוא"ל vaknin@kadima-zoran.muni.il ועד ליום 08.09.2024.

להגשה יש לצרף את המסמכים הבאים

–      קורות חיים

–      העתק תעודת זהות או אסמכתא אחרת המעידה על מגורים במועצה המקומית קדימה צורן.

–      רישיון עו"ד/רו"ח/שמאי בתוקף, ככל שנדרש

–      העתק תעודת השכלה

–      פירוט לגבי ניסיון מוכח בדיני שלטון מקומי, מיסוי מוניציפאלי ודיני הארנונה הכללית (בהתאם לדרישות התפקיד אליו מוגשת המועמדות)

–     שאלון הצהרה למועמד – קישור להורדה לחץ כאן

נא לציין על גבי הפניה בדוא"ל כי המועמדות היא לתפקיד יו"ר/חבר ועדת ערר לענייני ארנונה כללית.

פרטים נוספים ניתן לקבל אצל גזברית המועצה רו"ח ציפי וקנין בטלפון 09-8902920.

המינוי כפוף לאישור מליאת המועצה .

מובהר כי אין בהיענות לפניה זו כדי להוות התחייבות למינוי המציע כיו"ר ועדת הערר או חבר ועדת הערר ובחירה במועמדים מתאימים תיעשה בהתאם לשיקול דעתה הבלעדי של מליאת המועצה.

המועצה שומרת לעצמה את הזכות לפנות למציעים להבהרות ו/או בקשה לפרטים נוספים, לרבות השלמת מסמכים ומסירת מידע נוסף.

מועמדים העונים על כל תנאי הסף ואשר ימצאו מתאימים על פי שיקול דעתה הבלעדי של המועצה, יוזמנו לראיון.

תקופת הכהונה